Sensitherapie

“Sensitherapie brengt lichaam en geest weer in balans waardoor klachten verdwijnen.”

Waaruit bestaat de therapie

Sensitherapie bestaat uit diverse therapievormen en gaat er vanuit dat alle klachten die wij hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, zijn ontstaan uit een verstoring van de aura ofwel het energetisch lichaam. Deze kunnen veroorzaakt zijn door bijv. negatieve gebeurtenissen, angsten, emoties, trauma’s maar ook door onbewust overgenomen angsten van onze ouders; thema’s die soms generaties lang blijven spelen. De behandeling kan bestaan uit één of meerdere alternatieve therapieën die op dat moment nodig zijn.

Voor wie
Iedereen die lichamelijk of psychische klachten heeft, maar ook bijvoorbeeld bij “gedragsproblemen”. Een groot aantal kinderen en volwassenen  heeft  last van overgevoeligheden voor voeding, indrukken uit de omgeving, enz. Denk hierbij naast allerlei lichamelijke of psychische vaak onverklaarbare klachten ook aan Autisme, ADHD, HSP of  Nieuwetijdskinderen. Sensitherapie is gericht op de vragen van deze tijd.  Denk hierbij ook aan stress, burn-out, slapeloosheid, vermoeidheid, angsten, depressiviteit enz.

De behandeling
Een consult duurt gemiddeld 1 tot 2 uur. Tijdens de behandeling meet ik uit met een biosensor wat nodig is en welke technieken ingezet worden. Gemiddeld zijn er in totaal 2-4 behandelingen nodig per persoon. Het streven is naar zo groot mogelijk effect in zo weinig mogelijke behandelingen! Het is een mens-  en vooral ook kind- vriendelijke behandelmethode.

Een korte omschrijving van de diverse behandeltherapieën volgt hieronder.

Drukpuntmassage

Ons lichaam is net een boek wat je kunt lezen. Op het lichaam zitten bepaalde meridiaanpunten. Wanneer deze pijnlijk zijn bij aanraking met lichte druk, dan kan er gekeken worden welk thema hier achter zit. Onder andere door bewustwording kan de pijn al verminderen.

Holistic pulsing
Wanneer er in het lichaam blokkades zitten kunnen deze door wiegen of zacht schudden losgemaakt worden en kan de energie weer door ons lichaam stromen waardoor het zelfherstellend vermogen van ons lichaam bevorderd wordt.

EFT (emotional freedom technique)
Onder het uitspreken van een kort zinnetje wat de kern van het probleem (bijv. angst, fobie, schuldgevoel, dwangmatige gedachte) samenvat,  worden op bepaalde punten op de handen, gezicht en bovenlichaam zachte tikjes gegeven om zo vastzittende emoties los te maken en er balans voor in de plaats mag komen.

Edelstenen therapie
Op gevoel worden verschillende edelstenen uitgezocht die op je lichaam gelegd worden. Edelstenen kunnen heel diep doorwerken op onze diepere emotionele laag. Met de biosensor wordt uitgemeten of het nodig is om een tijdje een bepaalde steen bij je te dragen of  ’s nachts onder je kussen te leggen, als een soort bescherming zodat je dichter bij jezelf kunt blijven.

Voetreflexologie
De voeten zijn een afdruk van ons hele lichaam. Mocht het testen met de biosensor uitwijzen dat voetreflex nodig is dan kan dit bestaan uit het licht aandrukken van diverse drukpunten op en onder de voet of een massage om bijv. spanning weg te laten vloeien.

Remedies, voedingssupplementen, orthomoleculair en diëten
Vaak zijn er naast de behandeling middelen nodig om het proces wat in je begonnen is te ondersteunen zodat de effectiviteit groter is. Als het lichaam belast is met teveel giftige stoffen (ten gevolge van o.a. inentingen, voeding, straling enz) kunnen de middelen en diëten het lichaam helpen om te ontgiften, zodat de balans hersteld kan worden. Ook kan sprake zijn van een tekort aan bepaalde stoffen en is er aanvulling nodig.