Energetische massage

“Massage is niet alleen een stukje luxe, het helpt je naar een gezonder, gelukkiger leven”

De holistisch energetische massage is een complete lichaamsmassage, gericht op geestelijke en lichamelijke ontspanning en het afvoeren van (negatieve) energieën. Een holistische massage werkt door op het hele lichaam.

De energetische massage is vooral bedoeld om je energie weer te voelen en deze te laten stromen. Ik maak hierbij gebruik van zachte, lange strijkingen met de handen en de vingertoppen. Door middel van deze bewegingen wordt energie overgebracht. Het masseren ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust.

Verder stimuleert deze massage de lymfestroom. Daarom is een energetische massage vooral geschikt als je last hebt van klachten als moeheid, spanningen, stress, rugpijn en hoofdpijn. Ook bij een opgejaagd of onbestemd gevoel en als je niet tot rust kunt komen. Door de massage worden blokkades weggenomen en zal de energie weer beter door je lichaam stromen. Het vermindert stress en angst en helpt je bewuster te maken van je eigen lichaam. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en voel je jezelf beter en vrolijker.

De energetische hoofdmassage zorgt ervoor dat je lichaam zich op een natuurlijke manier van stress bevrijdt. Het richt zich op het losmaken van de blokkades in de spieren en stromingen als de lymfestroom, de bloedsomloop en de ademhaling. Dat doen we door middel van het masseren en in beweging zetten van het hoofd. Het werkt ontspannend en maakt je hoofd leeg.

De Chinese voetmassage is een ruim 4000 jaar oude massagetechniek die ervoor zorgt dat je lichaam vitaal, jong en gezond blijft. Het helpt klachten te voorkomen en/of te verminderen. Tijdens de massage worden reflexpunten en meridianen op de voeten en onderbenen behandelt. Door het uitgebreid masseren van de voeten en onderbenen wordt de doorbloeding van de lymfe geactiveerd. Zo wordt het lichaam gestimuleerd afvalstoffen af te voeren en genezing te bevorderen. Daardoor ontspant het lichaam en kom je weer in balans.