Reiki

“Reiki doet wat nodig is, niet wat je verwacht”

Iedereen heeft energie nodig om te leven, te groeien en te herstellen van ziekte. Deze energie bevindt zich in ons en overal om ons heen. We noemen deze energie ‘universele levensenergie’ ofwel Reiki (Japanse naam). Door emoties en tegenslagen in het leven kunnen er blokkades ontstaan waardoor de energie niet meer vrij kan doorstromen in het lichaam. Dat kan een grotere gevoeligheid voor ziekten veroorzaken en het herstel van lichaam en geest vertragen.

Bij een Reikibehandeling wordt energie via handoplegging doorgegeven en worden blokkades in het lichaam opgeheven waardoor lichaam en geest beter in staat zijn om aan te sterken en zichzelf te genezen. Het gaat door je kleding heen. Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Reikibehandelingen zorgen ervoor dat het lichaam zichzelf gaat reinigen (doordat de energie gaat stromen naar de plek van de ziekte/blokkade) en dat de persoon makkelijker in staat is met emoties om te gaan. Behandelingen zijn zeer ontspannen, ze bevorderen het zelfvertrouwen en zorgen voor innerlijke groei.

Reiki is geen vervanging voor de reguliere zorg. Overleg bij klachten dus ook altijd eerst met je (huis)arts. Reiki biedt zowel primair als secundair hulp en ondersteuning bij diverse klachten en aandoeningen.

Reiki werkt op lichamelijk en geestelijk niveau. Dus bij klachten als hoofdpijn, spanning, slapeloosheid, verkoudheid, depressiviteit, maar ook bij bijvoorbeeld een schaafwond, rugpijn en gewrichtsklachten. Reiki verlicht, ontspant en heft blokkades op die bij iedereen, al dan niet bewust, in zijn of haar lichaam aanwezig zijn.